Fan van een gezonde leefstijl

De spectaculaire en bewezen werking van postbiotica

Wat is postbiotica 

Postbiotica zijn stofjes die worden afgegeven door “goede bacteriën” die zich in je lichaam bevinden. Het gaat hier om hormonen enzymen, (vet)zuren en eiwitten.

Zoals je wellicht al wel eens hebt gehoord of gelezen, spelen bacteriën een belangrijke rol in het menselijk lichaam. Ze houden ons gezond, door o.a. het immuunsysteem te bevorderen en eventuele ziekteverwekkers af te weren. 

Het afgeven van postbiotica blijkt een van de belangrijke bezigheden te zijn van deze bacteriën. Deze postbiotica, zoals Korte Keten Vetten, ontstaan bij de fermentatie van voedingsmiddelen en zijn een belangrijke voedingsbron voor de bacteriën zelf. Hiermee houdt de darmflora zichzelf gezond.

Het belang van butyraat

Butyraat is één van deze vetzuren die wordt geproduceerd door de bacteriën in je darmen. Het is een stofje met belangrijke functies voor het lichaam. Het is een voedingsstof voor goede bacteriën. 

Daarnaast heeft butyraat antimicrobiële eigenschappen en speelt het een nog verder te onderzoeken rol bij de ervaring van pijnsensaties (alarmsignalen) in de darmen. 

Een andere belangrijke werking van butyraat is het herstellen van de darmwand. Hierdoor ontstaan minder “lekkages” in de darmen en komen enkel de juiste stoffen terecht in de bloedbaan. 

Voor een juiste werking van het butyraat in de darmen is een goede balans nodig. Zowel een te hoge als een te lage concentratie van het stofje kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en spijsvertering. 

Daarom kunnen we blij zijn dat een gezond menselijk lichaam (met een gezond voedingspatroon) deze balans prima kan regelen. Echter zijn er verschillende redenen waarom jouw lichaam in sommige gevallen een extra duwtje in de rug nodig heeft.

Voorbeelden hiervan:

  • Herstel na een zware operatie. Soms is het immuunsysteem zodanig van slag, dat het extra butyraat nodig heeft om de balans te herstellen.
  • Voor de productie van butyraat hebben de bacteriën vezelrijke voeding nodig. Daarom kan het eten van bijvoorbeeld voldoende fruit en groente van grote invloed zijn op jouw darmgezondheid. Een voedingspatroon met een gebrek aan voedingsvezels kan dus leiden tot een verstoorde darmflora.

Ontdek de kracht van butyraat voor jouw darmgezondheid

Inname van butyraat was altijd lastig, gezien de stof gemakkelijk afgebroken wordt door het lichaam. Daarom zijn er korte tijd geleden nieuwe capsules ontwikkeld die zorgen voor een geleidelijke afgifte van het butyraat.

Deze nieuwe Butycaps beschermen de werkzame stoffen tegen de zure omgeving van de maag zodat deze hun werk kunnen doen in je darmen. Ook zijn de capsules gevuld met 3-moleculen butyraat, tributyrine genoemd. Deze butyraat-variant is extra effectief! 

dagelijkse inname van een capsule zorgt voor een optimale afgifte van butyraat. Hierdoor zal jouw darmgezondheid zich rap verbeteren. Je zult merken dat je jezelf fitter gaat voelen en meer energie overhoudt om nieuwe dingen te ondernemen.

Contact

Pigalle 11
4812 JS  Breda
  076-8863579
  0031-6-24183425
 info@fitlijf.nl

 

KvK nr.70435383
BTW nr.NL858742780B01

Volg ons op