Fan van een gezonde leefstijl

Diabetes 1, diabetes 2

Diabetes, een nieuwe epidemie?

Mensen met diabetes type 2 kunnen voor een groot deel van hun ziekteverschijnselen afkomen door hun leefstijl te veranderen. Dat blijkt uit de eerste uitkomsten van het programma Keer Diabetes 2 Om: na 12 maanden is 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk van de ziekte af, 38 procent gebruikt zelfs helemaal geen medicijnen meer. Fitlijf kan je hierin ondersteunen door het speciaal voor diabetes ontwikkelde Fibracep en Butycaps aan je dagelijkse routine toe te voegen. Fibracep is een uitgebreide voedingsvezel die je complete darmflora voedt en de darmgezondheid vergroot. Butycaps is een butyraat supplement en komt van nature in de darmen voor, mits je gezond eet! Vandaar dat voor veel mensen extra butyraat aan te bevelen is. 

In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes 2, een van de vormen van suikerziekte. Keer Diabetes 2 Om is een groepsprogramma dat begint met een gezamenlijk weekend waarbij patiënten leren hoe ze hun leefstijl moeten aanpassen om zich beter te voelen.

Het gaat om veranderingen in voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Daarna volgen nog een aantal terugkomdagen, na een, drie en zes maanden. De ziekte zelf verdwijnt niet, wel de hinderlijke symptomen als vermoeidheid, dorst en veel naar de wc moeten.

Wij hebben voor de behandeling van het Metabool Syndroom (MetS) de volgende producten:

  • Fibracep, helpt bloedruk te verlagen, LDL-HDL verhouding te vebeteren. Diabates onder controle te houden. Helpt bij een gezonde leefstijl. 
  • Probiosatys: een probioticum die door het veranderen van het je bacteriesamenstelling, stofje afgeeft waardoor het hongergevoel afneemt. Ontwikkeld om mensen met een overgewicht hun gezondheidsdoelen te halen.
  • Butycaps: butyraat supplement. Butyraat vergroot de darmgezondheid en daardoor de algehele gezondheid.

Wat is diabetes type 2?

Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen. Bij type 2 heeft het lichaam te weinig insuline en reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Het kan betekenen dat iemand insuline moet spuiten. Overgewicht, weinig beweging, erfelijke aanleg en hogere leeftijd vergroten de kans op de ziekte.

Uitleg: Diabetes, wat is dat ook alweer?

Luca Perini, deelnemer aan het programma, is enthousiast: “Tien jaar geleden kreeg ik op mijn 22ste de diagnose diabetes type 2. Sindsdien moest ik insuline spuiten en pillen slikken. Toen ik vorige zomer weer eens in het ziekenhuis belandde, was ik het zat. In oktober ben ik begonnen en nu ben ik van mijn insuline af, mijn dosis tabletten is gehalveerd en ik voel me veel beter”.

Volgens Luca is het belangrijkste dat je geen koolhydraten meer moet eten: geen brood, aardappelen, pasta enzovoorts meer, en bijvoorbeeld meer groente, vlees, eieren. “Ik vind dat helemaal niet moeilijk. Er is nog heel veel lekkers over.”

Huisarts Nynke van der Zijl is medisch eindverantwoordelijk voor het programma. Zij zegt: “Het is nadrukkelijk geen afval-programma, geen crash-dieet. Je leert je voeding aan te passen door er zoveel mogelijk koolhydraten uit te halen. En de resultaten zijn fantastisch.”

‘Hoe eerder, hoe beter’

Naast voeding is ook meer bewegen belangrijk, wandelen, fietsen of sporten. Volgens Van der Zijl is de aanpak voor bijna alle patiënten geschikt. “Alleen voor een groepje van 5 procent dat al heel lang ziek is en bijvoorbeeld geen alvleesklierfunctie meer heeft, is het geen optie. Voor alle anderen geldt hoe eerder je begint, hoe beter.”

De groep van Luca Perini komt vandaag voor het laatst bij elkaar. Hij spreekt van een heel geslaagd traject: “We zijn een groep van 16. Echt iedereen is er op vooruit gegaan. Niet iedereen is van de insuline af, zoals ik, maar dan spuiten ze zeker veel minder eenheden.”

Keer Diabetes 2 Om is begonnen met tientallen, later met enkele honderden deelnemers. Nu de resultaten zo goed zijn, wordt het dit jaar opgeschaald: de gemeente Rotterdam sloot deze week een samenwerkingsovereenkomst waardoor enkele duizenden inwoners de mogelijkheid krijgen mee te doen. Zorgverzekering VGZ vergoedt voor haar verzekerden de meeste kosten van het programma

(Bron: NOS)

Contact

Pigalle 11
4812 JS  Breda
  076-8863579
  0031-6-24183425
 info@fitlijf.nl

 

KvK nr.70435383
BTW nr.NL858742780B01

Volg ons op