Fan van een gezonde leefstijl

Het belang van Microbiota en gezonde darmen

Jouw buik is de basis van een goede gezondheid. Je eet gezond, naast inspanning zorg je voor ontspanning. Toch heb je regelmatig last van je buik. Daarvoor ben je al eens naar de huisarts geweest die je misschien heeft doorgestuurd naar de specialist. Je hebt je dieet veranderd. Helaas zonder resultaat. De oorzaak van veel ziekten ligt in de darmen. Om je buik weer gezond te krijgen, kun wel wat hulp gebruiken. Fitlijf.nl biedt die hulp om o.a. Prikkelbaar Darm Syndroom te behandelen. Onze producten worden door zowel artsen als diëtisten ingezet.

De juiste bacteriësamenstelling lijkt de sleutel tot een goede gezondheid te zijn. Mensen met extreem overgewicht missen bijvoorbeeld de bacteriestam Akkermansia. Mensen met Crohn/Colitis Ulcerosa hebben een andere, minder gezonde samenstelling van hun microbioom (alles wat leeft in de darmen) en mensen die hart-en vaatziekten of hoge bloeddruk hebben, krijgen dit vaak door een ongezonde levensstijl (roken, stress, verkeerde voeding). Levenstijl beïnvloedt de samenstelling van de bacteriestammen die in onze darmen leven.

Wat willen de darm bacteriën wel/niet: geen stress, wel vezels, geen fabrieksvoedsel, wel lichaamsbeweging, geen tabak en alcohol, wel voornamelijk plantaardig eten.

Onze producten zijn een goede basis om naast reguliere medicatie in te zetten bij: IBD, PDS, MetS (diabetes en hart-vaatziekten), RA, Depressie. In principe bij alle ziektebeelden die hun oorsprong in de darmen hebben.

Waarom is goede voeding belangrijk?

We zouden 250 gram groente en 2 stuks fruit moeten eten, waarom? Omdat alleen goede darmbacteriën de vezels die in groente en fruit zitten verwerken tot belangrijke stoffen die het lichaam nodig heeft.

Wij hebben goede darmbacteriën nodig en zij hebben onderdak en de juiste voeding (vezels en onverteerbaar voedsel) nodig. Hier maken zij o.a. Short Chain Fatty Acids (scfa) zoals butyraat van. De darm-microbiota is met de mens mee geëvolueerd. Pas de laatste tientallen jaren zorgen bewerkt voedsel en onze westerse manier van leven ervoor dat we niet meer goed voor onze darm-microbiota zorgen.

Er bestaat overweldigend bewijs dat je algemene gezondheid vanuit je darmen komt. De darmen zijn van kinds af aan de barometer voor het immuunsysteem. Daarin speelt de microbiota (alles wat leeft in de darm) een cruciale rol spelen. Om de goede bacteriën te stimuleren, heb je o.a. vezels nodig (prebiotica). Daar geven deze goede bacteriën ook weer iets voor terug, korte keten vetten (scfa) ofwel postbiotica.

Dus, voor een goede darmgezondheid is het van belang dat je voldoende vezels eet, dit voedt de goede darmbacteriën. Niet teveel vlees, suiker, en bewerkt voedsel (fabrieksvoedsel), dit voedt de verkeerse bacteriën en daardoor krijgen mensen overgewicht, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, chronische- westerse aandoeningen en raakt men gestrest. Eigenlijk, wat je zelf al weet wat wel en niet gezond is.

Fibracep is een breed spectrum voedingsvezel product voor medische indicaties (PDS, IBD, Diabetes, MetS, RA, en voor iedereen die gezond wilt leven)

Butycaps is een butyraat voedings supplement met de beste biologische beschikbaarheid. Maagresistent en door de speciale korrel, komt het op de juiste plek terecht om daar z’n werk te doen: het darmslijmvlies in orde houden, onstekingen te remmen, de juiste bacteriën te voeden.

  • belangrijke stoffen voor optimale (fysieke en mentale) gezondheid gemaakt door darmbacteriën
  • bescherming en herstel van de darmwand
  • goede signaal uitwisseling via de Darm-Hersen zenuw, Nervus Vagus
  • optimale gezondheid
  • prebiotica (Fibracep) en Postbiotica (Butycaps) is de basis!

Voor meer interessante informatie kun je de website van Stichting Darmgezondheid bezoeken: https://www.darmgezondheid.nl/

Contact

Pigalle 11
4812 JS  Breda
  076-8863579
  0031-6-24183425
 info@fitlijf.nl

 

KvK nr.70435383
BTW nr.NL858742780B01

Volg ons op